Te paard het prachtige natuurgebied, ontstaan uit het beekdal van het Alddjip, verkennen.

Vanwege veiligheid voor mens en paard doen we buitenritten op aanvraag. Dat betekent via de mail. Voor mensen die weinig gereden hebben hebben we 1/2 bak, 1/2 bos. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding van een instructeur eerst in de manege rijdt en daarna het bos ingaat. Zo kunnen mensen die wel goed kunnen rijden toch even draven en galopperen in de manege. Dus voor ieder wat wils.

  • Voor de gematigde ruiters kunnen we een uur de bossen in.
  • Voor gevorderde ruiters gaan we de bossen achter de Slotpleats in, daar zijn prachtige rij-mogelijkheden. Lange, brede paden waar je ook heerlijk kunt galopperen.
  • En voor de kleintjes, de wandelpony.

Buitenritten worden gemaakt op de maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Stuur hiervoor een mail. Graag willen we in de mail je lengte en gewicht, de ervaring en de dag van voorkeur. Dan plannen we paarden en/of pony’s en zoeken een begeleid(er)ster erbij.

Tarieven buitenritten: 
 Manege paard/pony€ 20,00per uur
Instructeur/begeleider incl. paard€ 35,00per uur, per groep
  

 

De leiding heeft het recht ruiters te weigeren wanneer de veiligheid voor mens/dier niet gewaarborgd kan worden. Er gaat dan ook ten alle tijde een instructeur mee.

Als bij het voorrijden van de bosrit blijkt dat wij het niet verstandig vinden dat mensen deelnemen aan deze rit, dan wordt deze automatisch omgezet in een 1/2 bak, 1/2 bosrit. Dit voor je eigen veiligheid en die van anderen. Geldteruggave is dan hiervoor geen optie.

 

Mensen die zwaarder zijn dan 100 kg. zijn te zwaar voor paardenruggen.

 

Het bedrag wat betaald moet worden moet vooraf overgemaakt zijn. Pas na ontvangst van dit bedrag is de afspraak bevestigd.

Tot 48 uur van te voren kan de afspraak afgezegd worden, dan wordt het geld teruggestort.

Voor beginners en gemixte groepen

Voor beginners of gemixte groepen (beginnende en gevorderde ruiters) hebben we een uur rijden waar je een half uur in de binnenbak rijdt (ieder kan op zijn niveau rijden) en daarna een half uur naar buiten, de bossen in.

De Wandelpony

Voor de kleintjes hebben we pony’s te huur waarmee je door de bossen rondom de manege kunt wandelen.

Een paard of pony huren (altijd onder begeleiding)

Met je familie, vriendinnen of collega’s een buitenrit maken van één of twee uren.