Paard en Welzijn staat bij ons hoog in het vaandel, immers zij zijn onze collega’s.

Huisvesting: Onze paarden en pony’s zijn gehuisvest in stallen waarin ze de wereld kunnen overzien (kleine afgesloten ruimtes maken een paard onrustig, hij is immers een steppen/prooidier) en waar ze hun sociale contacten hebben. Voor de pony’s hebben we groepshuisvesting.

Beweging: Dagelijks komen ze in groepen naar buiten en proberen we zoveel mogelijk hun werk af te wisselen met bijv. even met de kinderen naar buiten, springen, SGW enz.

Voeren: We voeren 5 x daags en ze staan op een strobodem. Ze kunnen de hele dag door goede kwaliteit kuil en hooi knabbelen. ’s Avonds krijgen ze biks, tevens is dit de controle of elk paard zich goed voelt. (wanneer hij niet reageert is er iets aan de hand) En natuurlijk hebben ze schoon drinkwater.

Daarnaast komt bij ons de dierenarts, tandarts en fysiotherapeut stelselmatig de paarden controleren of behandelen.

Dit alles heeft tot resultaat dat de paarden zich goed voelen, rustig zijn en goed hun werk kunnen doen. Er heerst rust in de kudde.

Dankzij deze dierbare collega’s doen wij elke dag met plezier ons werk op de manege. Ieder paard heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid. Wij kennen ze door en door en zijn daardoor in staat het juiste paard of de juiste pony aan u of uw kind te koppelen zodat de combinatie klopt met het niveau van de ruiter. Daarnaast is het voor uw kind belangrijk om op alle pony’s te kunnen rijden, elke pony heeft zijn eigenaardigheden. Hierdoor leer je echt paardrijden.

De paarden maar ook andere dieren waarmee we in de manege werken vind je hieronder, weet jij alle namen?

Twister

1-1-1996 in Bakkeveen v. onbekend m. Kazimir (New Forrest) Twister is braaf en soms erg blij, dit kun je vaak ook horen.

Elvis

Elvis is een vriendelijk en eerlijk paard waar je veel van kunt leren.

Rebecca

26-5-2004 v. Rockyvieuw Carlos m. Cynon Bet       Rebecca liep in Engeland shows, kreeg vele premies. Heeft een papier wat ver in het verleden gaat.

Quinoa

10-4-2009 in Frankrijk v en m onbekend Zeer sterke lieve pony die eigenlijk nooit geen gekke dingen doet.

Cassanova

Kleine dappere Cassanova. Erg lief en gehoorzaam. (meestal)

Bowie

Bowie is ook een lieverd. Heeft er moeite mee om alleen te moeten lopen, houdt erg van zijn collega’s!

Rijvereniging

Manege’s rijverenigingOns doel is om samen te genieten van paarden en pony’s!We rijden momenteel elke vrijdagavond met drie groepen die planmatig les krijgen van verschillende instructie. Maandelijks nodigen we een gastinstructeur uit, niet om verwarring te brengen maar om je trainingen te bevestigen en mogelijk door een andere benadering kwartjes te laten vallen. Rijvereniging, Bosmanege…

Ruiterkampen

Ruiterkampen Een ponykamp om nooit te vergeten! Deze zomervakantie is er ook weer ponykamp op de Bosmanege. Dit zijn de data en prijzen voor 2024: Week 30 dinsdag 23 juli t/m vrijdag 26 juli €350,- Week 31 dinsdag 30 juni t/m donderdag 1 augustus €275,- Week 32 dinsdag 6 augustus t/m vrijdag 9 augustus €350,-…

Familie, bedrijfs en kinderfeesten

Voor alles wat je kunt vieren kom je naar de Bosmanege voor een feest met of zonder paarden.   Kinderfeesten Bij de Bosmanege op woensdag, vrijdag of zaterdagmiddag. Ook voor deze feestjes is veel mogelijk in overleg. De normale kinderfeesten duren gemiddeld anderhalf uur. Pony poetsen, zadelen en rijden hoort hier natuurlijk bij. Indien het weer…

Buitenritten

Te paard het prachtige natuurgebied, ontstaan uit het beekdal van het Alddjip, verkennen. Vanwege veiligheid voor mens en paard doen we buitenritten op aanvraag. Dat betekent via de mail. Voor mensen die weinig gereden hebben hebben we 1/2 bak, 1/2 bos. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding van een instructeur eerst in de manege…